Дома > Вести > Вести од индустријата

Мерки на претпазливост за машина за запечатување на клиниката Mecial

2022-12-02

Машината за запечатување на клиниката Mecial главно се користи за медицинска опрема во соба за снабдување со болничка дезинфекција, операциона сала и други одделенија за опрема за запечатување. Може да се користи за континуирано запечатување и параметарско печатење на хартиено-пластични кеси и хартиени кеси Tyvek. Во моментов, на пазарот има главно два вида Машина за запечатување: машина за заптивање со еден ред и машина за запечатување со два реда, корисниците можат да изберат според вистинската употреба. Значи, какви мерки на претпазливост треба да се преземат кога се користи медицинската машина за заптивање?

1. Пред секојдневна употреба, треба да се провери точноста на параметарот и интегритетот на затворање на медицинскиот грејач за воздух.

2. Ако линијата за запечатување на медицинската машина за заптивање е кратка, наизменично запечатување, пукнатини или празнини, раслојување и раслојување на материјалот за заптивање, топење на материјалот за заптивање, дефект на пластичната амбалажа, ве молиме затворете го навреме и треба да дознајте ја причината.

3. На ролерот на медицинскиот вентилатор за топол воздух има жлебови, а валјакот на машината за заптивање има жлебови или е блокиран од туѓи материи. Проверете дали температурата на машината за заптивање не е премногу ниска.

4. Ширината и јачината на шемата за запечатување со помош на машината за запечатување на клиниката Mecial треба да бидат барем исти како ширината и јачината на употребениот пластичен материјал за пакување.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept